Direktlänk till inlägg 10 maj 2006

Matlagningskurs...

Av Mattias - 10 maj 2006 19:22

Idag har jag varit på matlagningskurs med jobbet. Det är en helt ny kurs framtagen av Maxi Haninge(?) och Ica-skolan. Idag var det första seminariet av totalt fyra. Denna gången handlade det om kött. Vilka delar som används till vad, och vilken tillagningsmetod som är lämpligast för varje typ av kött.Vi (totalt 9 pers) höll till på Häringe Slott. Det är ett suveränt ställe för utbildning, konferens och dyl. Först var det teori i konferensrum. När det blev lunchtid delade vi upp oss i grupper och gjorde i ordning ett antal maträtter som vi sedan tog med oss ut till uteplatsen och la på grillen. Det var: -Teriyakibiff med nudelsallad. -Entrecôte med grillad, marinerad rödlök. -Lime- och chilimarinerat biffspett med mangosalsa. -Helgrillad fläskfilé med spansk potatissallad. -Lamm med grillad paprika och zuccini. Till det åt vi även bakpotatis plus några såser och geggor...Allt detta under en klarblå himmel, 20 grader varmt och solsken! Tack för det, Maxi Haninge!!!Väldigt mätta fortsatte vi sedan med mer teori. Man lärde sig en hel del faktiskt. Nu vet jag varför flintasteken har så dåligt rykte. Den består av fyra olika muskler som alla behöver olika tillagningstider. Det betyder att man kan få en del av flintasteken som är bra, medans resten är väldigt segt och svårtuggad... Köp annat kött!Revbensspjäll har en tendens att bli brända innan dom har hunnit bli genomstekta. Det löser man lätt genom att först koka spjällen i en halvtimme innan man lägger dom på grillen. Där ser man...!

 
 
Ingen bild

Camilla

11 maj 2006 22:05

Åhh vilka bra tips o roligt vetande! Blogga på (är det ett verb?) ordentligt efter de andra lektionerna nu.. intressant ju... eller får man följa med? =)

 
Ingen bild

Lillasyster

29 maj 2006 20:07

Låter ju supergott!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias - 9 maj 2009 01:00

Var ledig idag, så jag passade på att slutföra ett mycket gammalt projekt. Jag gjorde klar min subwooferlåda till volvon. Lådan är byggd för att vara så låg som möjligt för att kunna (förhoppningsvis) placeras under golvet på 945:an. Lite spackel och...

Av Mattias - 10 mars 2009 15:51

Det är den 10 mars. Det har snöat nästan hela dagen. Nu har vinden ökat och snön har börjat falla horisontellt. Man har vant sig vid att vintrarna nuförtiden består av barmark 90% av vintern. Den snö som kommer smälter oftast bort nästa dag.   Jag kö...

Av Mattias - 15 februari 2009 20:48

Sitter i soffan framför tv:n. Har just ätit middag, pasta och köttfärssås. Tiger ligger bredvid mig ovanpå soffans ryggstöd och snarkar (ja, han snarkar faktiskt!). Katter vet verkligen hur man sover. Ser så skönt ut när katter ligger hoprullade som ...

Av Mattias - 9 februari 2009 20:46

Slut på Vänner. Har haft Vänner som har roat mig ända sedan jul. Nu är det slut på det. Måste köpa mer Vänner i morgon. Måste ha mer. Så jag klarar mig ett tag till. Vänner med stort "V", eftersom det naturligtvis är tv-serien jag pratar om. Japp, ja...

Av Mattias - 8 februari 2009 22:36

...sen sist. I'm back! Dags att sparka igång bloggen igen. Väcka den ur sitt ide. Damma av den. Starta om den. Återuppliva den. Damma av den igen...   Kom nyss hem från jobbet, vilket markerar starten på min semestervecka. Ett slags tidigt sportl...

Ovido - Quiz & Flashcards